Президент зустрівся із представниками протестантських та Римсько-католицької церков

2 квітня 2024 р.

Сьогодні, 2 квітня, Президент України зустрівся із представниками протестантських та Римсько-католицької церков. Зеленський привітав їх із Великоднем, побажав перемоги і зазначив важливість капеланського служіння і молитов у цей воєнний час.

«Дуже важливо, що в людей є можливість прийти, поговорити з вами, помолитися. Також хотів би подякувати службі наших військових капеланів. Завдяки вам у наших хлопців і дівчат на фронті є змога поспілкуватися та відчути підтримку з вашого боку», — сказав президент.

В ході цієї зустрічі Володимир Зеленський підтримав ініціативу започаткувати загальнодержавний молитовний сніданок. Також він наголосив на ролі представників церков для донесення правди до християн в інших країнах, а також здатності вести діалог зі світовими лідерами: 

«Хотів би звернутися з проханням, щоб ви спілкувалися між собою не лише тут, усередині нашої країни, а й за кордоном. Цей діалог для нас зараз дуже важливий. Адже церква має великий вплив на суспільство, на лідерів держав. І тому для нас це дуже важливий сигнал щодо підтримки наших партнерів».

В умовах агресивної російської інформаційної війни дуже важливою є позиція українських християн, їх готовність говорити відкрито про релігійну свободу в Україні, а також про переслідування з боку Росії та гоніння на християн на окупованих територіях. Сьогодні кремлівський режим вдає високу духовність в Росії, а РПЦ буквально очолює «православний джихад» проти України, підтримує агресію і виправдовує воєнні злочини.

Зараз особливо важливо доносити правду про релігійну складову російської агресії, демонструвати світові, хто насправді вчиняє переслідування християн, катує та вбиває християн різних конфесій і деномінацій, а також несе диктат однієї організації, яка називає себе церквою. Залучення до інформаційного опору представників різних християнських конфесій особливо малочисельних є чудовою демонстрацією реальної свободи віросповідання в Україні та можливостей, які наша країна надає різним християнам.

Раніше ми писали про співпрацю євангельських християн України зі Світовим Євангельським Альянсом і перспективами донесення позиції українських християн до сотень мільйонів братів і сестер за кордоном.

Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України