Вийшли до 0: в американському штаті за рік не проведено жодного легального аборту

11 червня 2024 р.

Міністерство охорони здоров’я Арканзасу (ADH) опублікувало свій щорічний звіт із статистикою переривання вагітності, в якому не зафіксовано жодного аборту в штаті у 2023 році. Новий звіт став найбільш одноманітним за всю історію, адже кожна колонка і кожна графа статистики містила тільки нулі. Це справді велике досягнення після скасування легальності абортів на федеральному рівні у червні 2022 року. Арканзас є одним із 14 штатів, у яких заборонено аборти.

Раніше це здавалося чимось неможливим, однак тепер є офіційні дані про реальні позитивні наслідки заборони абортів. Як повідомляє Національний католицький реєстр, єдиною легальною причиною абортів у штаті є загроза життю матері, однак абортів навіть через цей виняток не було. Натомість повідомляється про зростання кількості дітей, яких віддали на всиновлення після народження. Це свідчить про дієвість програми збереження життя.

Позитивна статистика Арканзасу, щоправда, не означає, що жодна жінка не зробила аборт в іншому штаті. Так звані абортивні поїздки є поширеним явищем за останні 2 роки. Проте всі штати, які межують з Арканзасом, також мають обмеження та жорсткі заборони абортів, а тому проведення процедури вимагає далекої подорожі.

Рік без абортів є оптимістичною демонстрацією захисту життя, однак прихильники переривання вагітності намагаються змінити ситуацію та проводять численні збори підписів і вимагають переглянути законодавство. Вони пропонують внести поправки до закону штату, щоб розширити умови легального переривання вагітності. Особливо запеклим є продовження боротьби щодо абортивних препаратів, які також повністю заборонені в Арканзасі.

Нульові показники абортів видаються чимось нереальним для України, адже ми навіть не маємо публічної дискусії щодо захисту життя. Коли чиновники визнають демографічну катастрофу, то навіть не розглядають можливість заборони дітовбивства. Це є викликом як для національного майбутнього нашого народу, так і суспільної моралі.

Звичайно лише заборона абортів не гарантує значне зростання народжуваності, однак це частина можливої кампанії захисту життя і переоцінки сприйняття приходу дітей у цей світ. Все це потребує чималих зусиль поширення інформації про цінність життя та його визнання з моменту зачаття. Проведення такої компанії значно ускладнюється радянським минулим і викорінення із суспільної свідомості ідеї реальної цінності людської душі.