logo

Республіканці Техасу визнали гомосексуалізм ненормальним вибором способу життя та готові покінчити з гендерною ідеологією в школі

21 червня 2022 р. \ оновлено 22 лютого

Минулої суботи техаські республіканці затвердили справді революційний документ — Платформу й стратегію 2022 року. На 40 сторінках міститься безкомпромісне засудження гендерної ідеології та висновки щодо лівої політики Вашингтону, які давно не звучали в публічному просторі. Учасники партійного з’їзду засудили всі аспекти ліберальної політики щодо статі й сексуальності, визнали гомосексуальний спосіб життя відхиленням від норми, а також засудили практики калічення дітей і нав’язування в школах гендерних підходів.

Розпочинається затверджений документ із цитуванням Декларації незалежності: «Підтверджуючи нашу віру в Бога, ми все ще вважаємо ці істини самоочевидними, що всі люди створені рівними, що вони наділені своїм Творцем певними невідчужуваними правами, серед яких є життя, свобода і прагнення щастя». Це досить символічні слова, якими вони підтвердили правонаступництво ідей батьків-засновників США, відданість верховенству права і Конституції 1787 року.

У Платформі-2022 декларується абсолютний захист свободі віросповідання та свободі батьків виховувати дітей, згідно з власною вірою та переконаннями. Члени з’їзду республіканців жорстко засудили будь-які спроби обмеження роботи християнських шкіл, а також підтримали свободу релігійних проявів у державних школах (молитва, вивчення Біблії). Разом з цим, вони пропонують усунути всі форми пропаганди гендерної ідеології та майже повністю обмежити так звану сексуальну освіту (але із збереженням акценту на важливість утримання до шлюбу).

У затвердженому документі відводиться багато уваги збереженню природного визначення статі, ідентичності та сім’ї. Республіканці чітко називають гомосексуальний спосіб життя ненормальним і відкидають абсолютно всі ліберальні трактування соціальної політики щодо цих груп населення. Стратегія також містить заклик до політики боротьби проти особливого статусу учасників ЛГБТ-спільнот і захисту від кримінального чи цивільного переслідування тих, хто виступає проти гомосексуалізму, спираючись на свою віру та переконання.

Вже традиційно республіканці пропонують захищати ненароджених, а відтак домогтися повного скасування федерального дозволу на аборт. Також вони засуджують Плановане батьківство (найбільшу мережу абортаріїв) та висловлюють готовність закрити всі клініки та філії в Техасі.

Разом із засудженням гендерного тиску техаські республіканці задекларували прихильність економічний і фінансовій свободі та лібералізації економіки. Вони визначили базові принципи використання податків громадян для більшої прозорості і захисту основоположних американських цінностей і свободи підприємництва. Поряд з цим, республіканці дотримуються політики обмеження для азартних ігор і поширення наркотиків та готові проводити політику нульової толерантності до цих деструктивних явищ.

Цей документ вартий уваги з двох причин:

По-перше, вже давно в публічному просторі (а тим паче в політичній площині) не звучало настільки чіткого і послідовного вираження прихильності традиційним консервативним американським цінностям. Визначення гомосексуального способу життя ненормальним справді шокує американських лівих, які сподівалися, що більше не почують такої риторики.

По-друге, весь документ базується на принципах відданості цінностям американських засновників і насправді не має нічого нового. Разом з цим, він є відповіддю на запит мільйонів американських сімей, які бажають зберегти власну свободу, свій спосіб життя і право визначати майбутнє своїх дітей та своїх громад.