logo

Молімося за нинішню ситуацію на фронті!

19 лютого 2024 р. \ оновлено 22 лютого

Ситуація на фронті залишається складною. Протягом останніх тижнів росіяни посилили атаки на різних напрямках фронту. 17 лютого почався вихід українських військ з Авдіївки, штурми якої тривали із жовтня. Хоча втрати ворога на цьому напрямку є дуже високими, але відомо, що українська армія також втратила чимало захисників вбитими, пораненими і взятими в полон.

Збройні Сили України обороняли Авдіївку майже 10 років. На момент її остаточного захоплення місто практично повністю зруйноване. Росіяни повторили тактику, подібну до захоплення Сєвєродонецьку, Лисичанська, Соледару й Бахмута, тобто великими силами поступово знищували все місто.

Вранці 19 лютого Генштаб повідомив про масовані російські атаки на шести відрізках фронту, а протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень. Ворог наступає як на Сході, так і на Півдні. Наразі росіяни намагаються знову окупувати території, які ЗСУ звільнили у 2022-2023 роках.

У цей тривожний час закликаємо молитися за українську армію, Божий захист для кожного солдата, успіх у виконанні бойових завдань та загальне Боже сприяння українській обороні.